از زمانی که سلول تخم، در اثر لقاح در رحم مادر جایگزین می‏شود و تقسیمات سلولی انجام می‏گیرد. پس از گذشت سه هفته شاهد تشکیل جفت در رحم و ایجاد ارتباط خونی بین مادر و جنین می‏باشیم و در این زمان کلیه موارد غذایی لازم برای رشد و تکامل انسان از طریق جفت و جنین انتقال می‏یابد و مواد زائد و  اکسید کربن از طریق جنین به بدن مادر انتقال یافته و دفع می‏شوند. بنابراین انسان از اواخر ماه اول دوره جنینی (زمانی که در داخل شکم مادر قرار گرفته است) تا روز تولد ارتباط غذایی خود را با مادر حفظ می‏کند، انسان از ابتدای خلقت تا لحظه مرگ نیاز به مواد غذایی دارد و چون برای ادامه حیات تغذیه لازم و ضروری است، پروردگار در قرآن کریم ضمن بیان اهمیت آن به چگونگی تغذیه سفارش فرموده و در بعضی موارد به موارد غذایی سرشار از ویتامین و حاوی مواد ارزشمند همانند عسل (نحل 69) زیتون (نحل11 والتین1) و شیر (نحل66) اشاره فرموده‌‏اند. میزان انرژی مورد نیاز در مردان و زنان در سنین مختلف متفاوت است. در سنین بالا مثلا پس از 70 سالگی همانگونه که قرآن کریم اشاره می‏فرمایند که در سن پیری اعضا دچار نقص و کمبود می‏شوند .بعلت کاهش توده عضلانی در ماهیچه‏های بدن و همچنین کاهش سوخت و ساز نسبت به دوره جوانی به مواد غذایی کمتری نیاز هست، که البته برای جلوگیری از سوء تغذیه و عوارض آن باید از غذاهای مناسب و حاوی ویتامین استفاده نمود.تغذیه و غذا از دیدگاه قرآن خیلی حائز اهمیت است، زیرا اولا انسان شکر گزاری کرده و حمد و سپاس خدای را برای روزی هایی که به او عنایت فرموده بجای آورد و ثانیا برای تشویق و تنبیه مومنان و کافران نیز به مسئله تغذیه و غذا اشاره می‏فرماید که اهمیت موضوع و اثرات روانی آنرا مشخص می‏سازد. پرودگار از تغذیه بعنوان پاداش افراد صالح و نیکوکار نیز نام برده‏‌اند و انسان موظف است برای شکر نعمتهای الهی حمد و سپاس خدای را بجا آورد و بطور خلاصه باید گفت استفاده از غذای مناسب و تغذیه کافی آنقدر اهمیت دارد که خداوند بعنوان یک پیام جهانی به همه انسانها استفاده از آن را توصیه کرده‏‌اند و این توصیه مکرراً در قرآن کریم دیده می‏شود. اگر بخواهیم در سه بعد کلی برنامه‏های غذایی برای افراد سالم را طبقه‏‌بندی کنیم می‏توانیم از دیدگاهی خاص به برنامه‏‌های ذیل اشاره کنیم.1- گیاهخوری: شامل مصرف بیشتر میوه‏جات و نباتات می‏گردد. این برنامه به دلیل کوتاه بودن روده انسان نسبت به حیوانات و همچنین عدم برآورده شدن احتیاجات پروتئینی کامل نیست. در صورتی که فرد صرفا گیاهخوار باشد، بتدریج دچار کمبود ویتامین B12 و آهن می‏گردد که نهایتا منجر به کم خونی می‏گردد. البته بحث پیرامون این نوع برنامه غذایی و فواید و مضرات آن در قالب این مطلب نمی‏گنجد.2-گوشتخواری: بعلت مصرف بالای گوشت میزان فیبر رژیم غذایی کاهش یافته و فرد دچار یبوست می‏گردد. همچنین بعلت کمبود ویتامینهای B,C فرد دچار عوارض ناشی از کمبود ویتامین می‏گردد، در ضمن بدلیل بالا بودن پروتئین دریافتی و افزایش سوخت و ساز آنها برای تامین انرژی مورد نیاز بدن شاهد تولید اسیداوریک و اوره بیشتری در بدن خواهد بود که افزایش کار کلیه‏ها را بدنبال خواهد داشت و ممکن است افزایش اسیداوریک منجر به نقرس گردد.3- همه چیز خواری که شامل مصرف مناسب تمام گروههای غذایی خواهد بود. این برنامه غذایی در اسلام پشنهاد شده و استفاده از آن مورد تاکید قرار گرفته است.پیامبر اکرم حضرت محمد(ص) فرموده‏‌اند (برحذر باد فرد سالم از تبعیت رژیم غذایی خاص و محرومیت از برخی مواد غذایی) علم نوین تغذیه بر این صحه گذاشته است که فرد باید از تمام گروههای غذایی به میزان مناسب دریافت کند و در صورت موجود بودن شرایط بیماری و خاص با جایگزین نمودن مواد غذایی مورد نیاز از دیگر گروهها نسبت به تامین انرژی بدن خویش اقدام نماید.در قرآن کریم نیز مصرف تمامی مواد غذایی مورد اشاره و تاکید قرار گرفته است.** ای مردم بخورید از آنچه در زمین است؛ حلال پاک را... (بقره168) توصیه به مصرف تمام گروه‌ها** حلال است برای شما شکار دریا و خوراک آن (مائده96) گروه گوشتقرآن کریم در سوره عبس آیه 24 چنین می فرماید:»فَلْیَنظُرِ الْإِنسَانُ إِلَى طَعَامِهِ «یعنی آدمی باید به غذایش، خوراکش و به آنچه می‌خورد؛ توجه داشته باشد که از هر نظر پاک و تمیز، حلال، مباح و قابل خوردن باشد.ا.زینلی