اهدای جوایز طرح مادران قرآنی

به نام حضرت دوست
دوستان و یاوران همیشگی سلام
به مدد خداوند متعال طرح حفظ سوره مبارکه انسان که اولین گام درطرح مادران قرآنی بوده با حمایت و همکاری ارگانهایی همچون شهرداری، سازمان رفاهی تفریحی شهرداری، بنیاد فرهنگی حضرت آیت الله خامنه ای، موسسه خدماتی زیارتی ثامن الائمه و مجمع جهانی حضرت علی‌اصغر(ع) شهرستان نجف آبادبرگزار شد.
آزمونهای این طرح بصورت شفاهی (حفظ سوره) و کتبی ( تفسیر سوره) برگزار گردید و جوایز برگزیدگان آن روز شنبه 13 / 6 / 95 طی مراسم جشنی بمناسبت سالروز پیوند آسمانی دردانه هستی حضرت زهرا(س) و حضرت علی (ع) به برگزیدگان اهدا گردید.
در این مراسم که در سالن اجتماعات بنیاد فرهنگی حضرت آیت الله خامنه ای با اجرای زیبای سرکار خانم ایمانیان برگزار شد، پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید توسط سرکار خانم رفیعی، سرکارخانم سمندری پیرامون تاثیرات قرآن در روح انسان و همچنین تاثیر لقمه حلال بر روح و جان مطالبی ارائه فرمودند و پس از آن مولودی خوانی مداح اهل بیت سرکار خانم  رضایی فضای معنوی به جشن بخشید.در آخر نیز شرکت کنندگان و برگزیدگان این طرح هدایای خود را به همراه کارنامه های قرآنی مندرج به معدل قرآنی خود دریافت نمودند.

به امید توفیقات روز افزون


۱۶ شهریور ۹۵ ، ۱۹:۰۸ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
گروه خواص داروهای گیاهی

طب سنتی و سفیدشدن مو(2)

راهکارهای سنتی علیه سفید شدن موها سفیدی مو
 1 - ماسک گیاه مریم گلی
به جای استفاده از رنگ موهای شیمیایی که دمار از روزگار بقیه موها هم درمی آورند سراغ گیاهان طبیعی بروید. مریم گلی از آن دست گیاهانی است که علاوه بر تقویت موها تارهای سفید و خاکستری را نیز می پوشاند.
مواد لازم:
•    گیاه مریم گلی یک لیوان
•    آب پنج لیوان
طرز تهیه: آب را بجوشانید و مریم گلی را داخل آن بریزید. اجازه دهید با شعله ملایم 15 دقیقه بجوشد. جوشانده را از روی حرارت بردارید و بگذارید 5 تا 6 ساعت بماند تا حسابی رنگ پس بدهد. سپس محلول را صاف کنید و داخل یک ظرف شیشه ای بریزید. در آخرین مرحله شستشوی موهایتان محلول را روی سرتان بریزید و ماساژ دهید تا همه موهایتان آغشته شود. حدود 20 تا 30 دقیقه صبر کنید سپس موهایتان را با دقت بشویید. حواستان باشد رنگ به صورتتان نخورد چون امکان دارد علاوه بر موهایتان پوست تان را هم رنگ کنید.
2 -  برگ درخت گردو برای پوشاندن موهای خاکستری
همانطور که پوست سبز گردوی تازه دست ها را رنگی می کند، جوشانده تهیه شده از برگ درخت گردو برای پنهان کردن اولین موهای سفید بسیار موثر است.
مواد لازم:
•    برگ درخت گردو یک مشت پروپیمان
•    آب  یک لیتر
طرز تهیه: آب را بجوشانید و برگ ها را داخل آن بریزید. در ظرف را بگذارید و اجازه دهید 20 دقیقه بجوشد. سپس زیر شعله را خاموش کنید و بگذارید کاملا خنک شود. می توانید محلول را صاف کنید و یا اینکه با همان برگ ها استفاده کنید. بعد از شستشوی موها ماسک را به آنها زده و بعد از 40 تا 45 دقیقه شستشو دهید. هر هفته چهار بار این کار را تکرار کنید.
3 -  لوسیون برگ درخت انجیر
از برگ درخت انجیر و روغن بابونه استفاده کنید چون به شکل طبیعی موهای سفید را می پوشانند.
مواد لازم:
برگ درخت انجیر 10 تا 15 برگ
روغن بابونه نصف لیوان

طرز تهیه: برگ های درخت انجیر را بکوبید تا پودر شوند. نصف لیوان روغن بابونه را به آن اضافه کنید، همه بزنیدو اجازه دهید به مدت نصف روز بماند. سپس این ترکیب را روی موهایتان بگذارید و کمی صبر کنید. وقتی متوجه شدید موهایتان رنگ گرفته اند آنها را شستشو دهید.

4 -  قهوه یا چای برای رنگ کردن موها
فقط کافیست قهوه یا چای غلیظ تهیه کنید و روی موهایتان بریزید.
مواد لازم:
•    قهوه یا چای سیاه یک تا دو مشت (بسته به حجم موهایتان)
•    آب یک لیوان
طرز تهیه: آب را بجوشانید و روی قهوه یا چای بریزید و اجازه دهیددم بکشد. سپس بگذاریدبه مدت 15 دقیقه خنک شود. محلول را صاف کنید و روی موهایتان بریزید، 15 تا 20 دقیقه صبر کنید سپس موهایتان را آب بکشید. یک تا دو بار در هفته این کار را تکرار کنید.

پایان    
ا.ابن علی

۱۱ ارديبهشت ۹۵ ، ۰۶:۳۰ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
گروه خواص داروهای گیاهی

طب سنتی و سفیدشدن مو(1)

طب سنتی و سفیدشدن مو(1)

با افزایش سن یا به صورت ارثی، مو به طور طبیعی سفید می شود اما گاهی عامل سفیدشدن موها مسایل غیرطبیعی است که بعضی از علت های آن شامل افزایش میزان سردی و تری و افزایش خلط بلغم در کل بدن و به ویژه ناحیه سر، کاهش قوای جسمانی، تداوم وضعیت استرس، افزایش میزان خشکی ماده تشکیل دهنده مو، غذای مضر و کاربرد داروهای موضعی نامناسب است.
 باید توجه داشت که مراجعه سریع و تداوم در مصرف دارو، دردرمان موی سفید موثرتر است. لازم است بیمار به مدت حداقل ۶ ماه دارو مصرف کند. هدف از درمان، کاهش سرعت سفید شدن مو است و به ندرت مواردی از بازگشت رنگ مو دیده شده که احتیاج به مطالعه های بیشتری دارد.
 درمان های تجویزی برای این منظور، موضعی و خوراکی هستند. درمان های خوراکی اکثرا برای پاکسازی تجویز می شوند و به رنگ گرفتن مجدد موها کمک می کنند. از جمله درمان های خوراکی داروهای ترکیبی با اساس هلیله و گیاه آمله است. استفاده از درمان های موضعی از جمله روغن های گرم مثل روغن سیاه دانه و نارگیل در ناحیه سر و شستن مو با جوشانده سیاه دانه بعد از استحمام نیز، روند سفید شدن مو ها را کند می کند.
انواع خضاب هم در طب سنتی وجود دارد که می توان موی سر و صورت را با آنها رنگ کرد و در ضمن از سفیدی مو پیشگیری می کنند. شقایق و آمله که میوه نوعی درخت است از بهترین داروها برای تقویت مو و پیشگیری از سفیدشدن مو است. البته خضاب ها، داروهایی ترکیبی هستند و معمولا این داروها بعد از فرآوری آماده مصرف می شوند.
غیر از این درمان ها دستورهایی نیز در زمینه تغییر شیوه زندگی و غذاخوردن برای پیشگیری از سفیدشدن موها توصیه شده است
از نظر طب سنتی مصرف غذای نامناسب با مزاج، در روند سفیدی مو موثر است. افرادی که دچار موی سفید غیرطبیعی می شوند، باید اغذیه تولیدکننده خلط بلغم (لبنیات و به ویژه ماست و پنیر تازه) را محدود کنند. غذاهای غلیظ مثل حلیم، پنیرهای پیتزا و… نیز باید بسیار محدود شود. مصرف آب بسیار به ویژه آب سرد، رگ گیری زیاد از ورید، کندن مو و برقراری روابط جنسی بیش از حد معمول، خیس نگه داشتن طولانی موها بعد از استحمام و استفاده از گلاب و روغن یاسمن به صورت موضعی روی مو می تواند باعث سفیدی غیرطبیعی مو شود.
 برعکس، استفاده از ادویه های گرم مانند فلفل سیاه و خردل به مقدار کم در غذاها می تواند روند سفید شدن موها را کند کند. به طور کلی افزایش بلغم و سردی و تری ناشی از سبک غلط زندگی (عدم تناسب در سکون و حرکت، استرس و خشم بالا، عدم مراقبت از رژیم غذایی و مصرف زیاد فست فود و نداشتن خواب و بیداری متعادل و متناسب) می تواند این مشکل را در افراد مستعد تسریع کند.

ادامه دارد...

 ا.ابن علی  


۰۴ ارديبهشت ۹۵ ، ۱۱:۲۰ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
گروه خواص داروهای گیاهی

طب سنتی و بهار (2)

طب سنتی و بهار (2)

با سلام. امیدواریم روزهای نخستین سال را به خوبی سپری کرده و مثل همراه همیشگی ما باشید . در مطلب هفته گذشته عرضه داشتیم که فصل بهار با تما م زیبائی ها و جاذبه هایش ، مشکلاتی را هم برای ما در پی دارد که ما با آگاهی از نحوه برخورد با چنین مشکلاتی می توانیم سلامت خود را تضمین نمائیم.در این مطلب به بیان چند تدبید مهم می پردازیم:
تدابیر مهم در فصل بهار
1 -  خونگیری (رگ زدن و حجامت) : اطبای  پیشین برترین استفراغ در فصل بهار را استفراغ خون می‌دانستند که توسط انجام عمل حجامت قابل اجرا می‌باشد.
 2 -  تخلیه و تصفیه مزاج به ویژه قی کردن و استفاده از مسهلات: اطبای کهن به مردم سفارش می‌کردند که حتما در آغاز بهار، پیش از انبساط و جداشدن اخلاط از هم و پر شدن رگ‌ها و اندام‌ها از آن، بدن را از اخلاط بد پاک کنند. بهترین زمان شروع پاک‌سازی بهاره از روزهای نخست فروردین‌ماه است و اندام‌های هدف در پاکسازی بهاره کبد، کلیه‌ها و روده‌ها هستند.
3 -  پرهیز از نوشیدنی‌های گرمی‌بخش و بسیار رطوبت‌آور
4 - دوری جستن از غذاهای مولد خون و کم کردن مصرف انواع گوشت
5 -  استفاده از غذاهای سرد که باعث غلیظ و ساکن شدن اخلاط شده و رقت آنها را تعدیل می‌کند.
6 - پرهیز از جنبش‌های بیش از حد بدنی و همچنین انجام ورزش معتدل(سبک‌تر از ورزش در زمستان) هر بامداد پیش از غذا .
7-  پرهیز از جنبش زیاد روانی، زیرا به مزاج هوا کمک می‌نماید و عوارض آن را افزایش می‌دهد.
8 -  پرهیز از انباشتن بدن از غذا و مصرف غذا به دفعات متعدد، زیرا که پربودن،  خود موجب تشدید عوارض این فصل خواهد گردید.
9 - استفاده از نوشیدنی‌ها و رب‌های فرونشاننده گرما مانند شربت ریواس، عرق کاسنی، شربت زرشک ،شربت نارنج ، لیمو و به و غوره و رب غوره
10 -  پرهیز از مصرف مواد گرم و تلخ و تند و شور و تیز
11 -  پوشیدن لباس‌های لطیف و سبک و کم کردن روانداز. لباسهای پنبه‌دار که پنبه آن کم باشد بهترین نوع است.
12 -  اجتناب از حمام خیلی گرم و کل گرم‌کننده‌ها مانند ادویه‌جات و استعمال پایین‌آورنده‌های حرارت و ساکن‌کننده‌های مواد
13 -  پرهیز از مصرف آب با معده خالی و ناشتا
در آخرمطلب را با آموزش یک غذا برای نرم کردن مزاج ، مناسب فصل بهار پایان می‌دهیم:
آش آلو
مواد لازم:
لوبیا چیتی 1 لیوان، عدس 2 قاشق غذاخوری، برنج 3 قاشق غذاخوری، سبزی تازه شامل تره، جعفری و اسفناج پاک کرده 700 گرم، پیاز متوسط یک عدد، آلوبخارا 1لیوان، روغن زیتون 6 الی 7 قاشق غذاخوری، گوجه فرنگی 2 عدد، آب غوره به مقدار لازم، نعناع خشک به مقدار لازم، نمک، فلفل و زردچوبه و گلپر ساییده شده به مقدار لازم.
طرز تهیه:
حبوبات را که از شب قبل خیس کرده‌اید، روی حرارت بگذارید تا به آرامی بجوشد. سپس برنج ها را نیز افزوده و بعد از نیم پز شدن سبزی خرد شده را به همراه نمک و ادویه و گوجه به آن اضافه کنید و به مرور هم بزنید تا  پخته شود. در زمان پخت، آلوها را به آش اضافه کنید. می‌توانید زمانی که آلوها پخته شدند، آنها را در آورید و پس از جدا کردن هسته‌هایشان، دوباره به آش اضافه کنید. در آخر نعناع را با روغن زیتون کمی تفت داده و به آش اضافه می کنیم.
این مقدار غذا برای 4 تا 5 نفر کافی است.
نوش جان.

پایان     
ا.ابن علی
۱۴ فروردين ۹۵ ، ۰۶:۰۷ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
گروه خواص داروهای گیاهی

طب سنتی و بهار (1)

طب سنتی و بهار (1)

با سلام و تبریک سال نو و باآرزوی سالی سرشار از موفقیت و شادکامی برای شما عزیزان همراه.با شروع این فصل زیبا ، مطالبی بر این اساس خدمت شما دوستان ارائه خواهیم کرد. به امید توجه و استفاده شما گرانقدران.
از دیدگاه طب ایرانی، فصل بهار زمانی است که مردم مناطق معتدل محتاج به پوشش زیاد به خاطر سردی هوا و نیز محتاج ترویح به سبب گرمی هوا نباشند.
شروع بهار به سبب روئیدن گیاهان وبرگ برآوردن درختان و ظهور شکوفه‌ها، موجب سبزی و خرمی زمین است و باعث بارداری حیوانات و رونق چهره و بدن و فربهی و سرخی رنگ رو و غیره می‌گردد.
مزاج فصل بهار در حد اعتدال گرم و مرطوب بوده و به دلیل این که این فصل مناسب مزاج روح است، موجب تقویت آن نیزمی‌گردد. این فصل موافق با تمام سنین است و بویژه برای کهنسالان و افرادی با مزاج سرد و خشک مناسب‌ترین فصل برای زندگی و سلامت می‌باشد . به دلیل از بین رفتن سرما و ریزش باران‌های پیاپی و گرمای روز، در بهار قوا تقویت شده و خون در این فصل افزایش می‌یابد و بیماری‌هایی همچون دگرگون شدن خون (اختلاف الدم)، خونریزی بینی، ترک برداشتن رگ‌ها، پیدایش بزاق خون‌آلود، سرفه، بویژه در سرمای بهار که به زمستان شباهت دارد، را به وجود می‌آورد.
در این فصل اخلاط حبس شده در زمستان،رقیق گردیده و به حرکت در می‌آیند و اگر بدن نتواند این اخلاط را به طور کامل دفع نماید، به سوی اندام‌های ضعیف مانند کشاله‌های ران و زیر پوست و اطراف بدن جاری می‌شوند و باعث تولید امراض شایع در این فصل مانند دمل‌ها و ورم‌های چرکی و جوش‌ها و خارش و ورم‌های حلق می‌گردند و اگر وارد مغز شده و به بطن‌های مغزی برسند، موجب بروز صرع و سکته‌ها می‌گردند و اگر به غشاهای مغزی وارد شوند موجب بروز وسواس سوداوی می‌شوند، و اگر به بینی بریزند موجب زکام، گرفتگی صدا، سرفه و....
همچنین ریزش این مواد ردیّه به مفاصل باعث ورم‌های چرکی مفصلی و درد مفاصل می‌گردد. از سوی دیگر هر بیماری که ماده آن در زمستان ساکن باشد، در این فصل به هیجان آمده، نضج یافته و دفع می‌گردد. پس شدت یافتن بیماری در این فصل لزوماً به دلیل بدی آن نیست، بلکه بنا بر انضاج و دفع طبیعت و تقویت آن و نیز پاکسازی بدن و دفع فضولات از آن می‌باشد.
به اعتقاد شیخ الرئیس بوعلی سینا، در این فصل بیماری‌های مزمن نیز بروز می‌یابند. در بهار، بدن کسی که در زمستان به سبب پرخوری و کم‌حرکتی دچار افزایش خلط‌ها گشته‌، برای بیماری‌هایی که زاده این خلط‌ها هستند آمادگی دارد. زیرا بهار مواد خلط‌ها را می‌گدازد.

ادامه دارد ...

ا.ابن علی   

۰۷ فروردين ۹۵ ، ۰۶:۰۰ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
گروه خواص داروهای گیاهی

درمان چاقی و لاغری با طب سنتی (2)

درمان چاقی و لاغری با طب سنتی (2)

با سلام. در ادامه مطالب هفته گذشته راهکارهایی برای تغییر وزن مربوط به دو مزاج دیگر را شرح خواهیم داد.

سوداویها:

با توجه به پیش فرض گفته شده وزن ایده آل یک سوداوی ۶۳ تا۶۸کیلو میباشد. اگر وزن کمتر باشد از موارد زیراستفاده شود.
خوراک گرم و تر برای این افراد آنها را به وزن ایده آل میرساند:
۱-شبی یک لیوان عرق یونجه با کمی عسل
۲-خوردن روزی ۷ عدد خیار با ۷ عدد خرما
۳-خیساندن ۱۰ عدد انجیر داخل شیر و خوردن آن صبح ناشتا
۴-انگور روزی ۳ الی ۴ خوشه
۵-روزی ۱۴ عدد بادام درختی را دانه دانه مثل آدامس بجود.
**بهترین فصل برای سوداویها فصل بهار است.
بلغمی ها :

این افراد بسیار مستعد چاقی هستند.وزن ایده آل آنها بین ۷۴ تا ۷۸ کیلو میباشد.بهترین فصل برای لاغری یک بلغمی تابستان است.به هر حال برای لاغری یک بلغمی بیشتر باید از گرم و خشک ها استفاده کند.
رعایت موارد زیر باهم طی ۴۰ الی ۱۲۰ روز آرام آرام فرد را به وزن ایده آلش میرساند:
۱-ارده با شیره روزی یک پیاله
۲-از ترکیب پودر(زنیان+سیاه دانه نیم کوب+آویشن+مصطکی+عسل) صبح ناشتاو شب موقع خواب یک قاشق مرباخوری میل شود.آنهایی که چاقی بسیار دارند
میتوانند نیم ساعت قبل ناهار و شام هم بخورند.
۳-کاهش جدی سردیها مخصوصا سرد و ترها
۴-بادکش کتف و شکم یک شب در میان ۴۰ مرحله هر بار نیم ساعت
۵-روغن سیاه دانه هر شب روی شکم و کمر مالیده شود.
۶-تغییر روغن مصرفی به کنجد یا زیتون و حیوانی گاوی
 نکته مهم:لازم به ذکر است که با توجه به افزایش سن به همه وزن های ایده آل باید ۲ الی ۵ کیلو اضافه گردد.مثلا یک صفراوی که گفته شد۷۲ کیلووزن ایده آل اوست، اگر۶۰ ساله شد وزن ایده آلش در حدود ۷۷ کیلو هم باشد قابل قبول است.
نکته:به هر حال هر شخصی براساس مزاج پایه ، مزاج سن و مزاج عارضی(که از تاثیر غذاها بر بدن بوجود میاید) وزن ایده آلش را باید مشخص کند و با توجه به
مطالب گفته شده به وزن ایده آلش برسد.
نتیجه کل مطلب:
برای رسیدن به وزن ایده آل باید بدن را در مزاجش به اعتدال برسانیم.

پایان    
ا.ابن علی
۲۹ اسفند ۹۴ ، ۰۶:۰۰ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
گروه خواص داروهای گیاهی

درمان چاقی و لاغری با طب سنتی (1)

درمان چاقی و لاغری با طب سنتی (1)

با سلام. با توجه به نزدیک شدن به سال جدید و تمایل عده زیادی برای تغییر وزن ،اکنون که به شناختی کلی نسبت به مزاجها رسیده ایم، وقت آن است که براساس این شناخت وزن ایده آل خود را نیز بیابیم.

از دیدگاه طب سنتی چاقی  از افزایش رطوبت(تری) و لاغری از افزایش خشکی در تن ناشی می‌شود.
افزایش تری میتواند مربوط به یک فرد بلغمی باشد یا دموی. برعکس افزایش خشکی هم میتواند مربوط به یک فرد صفراوی باشد یا سوداوی. با توجه به مزاج شخص نحوه درمان متفاوت خواهد بود.همانطور که میدانید در طب سنتی درمان بصورت برعکس صورت می‌گیرد. یعنی به طور کلی جهت درمان چاقی نیاز است که رطوبت را در تن کاهش دهیم و بالعکس جهت درمان لاغری باید رطوبت را به تن برگردانیم.
در این بخش با تفکیک کردن مزاج ها ، درمان هریک را توضیح خواهیم داد:
** درذهنتان شخصی را درنظر بگیرید با قد۱۷۰ سانتی متر، براین اساس وزن ایده آل هر مزاج را تعریف میکنیم.
 دموی ها:

یک فرد دموی استعداد چاقی فراوانی دارد.ضمن اینکه معمولا بسیار خوش اشتها است.به همین دلیل معمولا اضافه وزن دارند.برای یک دموی با توجه به پیش فرض بالا وزن ایده آل بین۷۷تا ۸۰ کیلو است.
حال اگر یک دموی مزاج از وزن ایده آل خارج شد اقدامات زیر را جهت کاهش وزن باید انجام دهد:
۱-رژیم ترک ناهار به مدت ۴۰ الی ۱۲۰ روز
۲-خوردن آب یخ خوردن و آب بین غذا ممنوع است و تا حد امکان یک الی دو ساعت بعدغذا آب بنوشد.ضمنا خوردن هرچیز سرد(منظوردمای جسم است)برایش مضراست.
۳-کاهش جدی سردیها مخصوصا سرد و ترها
۴-انجام ورزش نیمه سنگین بصورت روزانه
۵-بادکش روی شکم یک شب در میان ۴۰ مرحله هر بار نیم ساعت.
۶- هر شب با روغن سیاه دانه شکم چرب شود.
۷- روغنهای گرم از قبیل کنجد، زیتون و حیوانی(گاوی) مصرف شود.
**توجه:بهترین زمان برای کاهش وزن دمویها اول فصل پاییز و دوم زمستان است.به این دلیل که نیازشان به خوراک سردیها کمتر است.
صفراویها:

یک فرد صفراوی معمولا استعداد چاقی ندارد و به ندرت آن هم در سنین بالا دچار چاقی های موضعی میگردد. بیشتر صفراویها قصدچاق شدن دارند.چراکه پایه بدنشان گرم وخشک است.با پیش فرض گفته شده یک صفراوی معتدل باید وزنی در حدود ۶۸ تا ۷۲ کیلو داشته باشد. اگر وزن کمتری داشته باشد با خوراکی های مربوط به مزاج سرد و تر میتواند به وزن ایده آل خود برسد.اما باید توجه داشته باشد که اگر زیاده روی کند معده اش سرد میشود و فقط معده اش جلومیاید و کل اندام چاق نمیشود.برای اینکار باید از سردیهای آرام همراه با گرمی آرام استفاده کرد:مثلا یکی از موارد زیر را ۴۰ الی ۱۲۰ روز به عنوان دارو استفاده کند تا به وزن ایده آل برسد.
۱-یک لیوان شیر طبیعی به همراه کمی عسل یا خرما
۲-یک لیوان ماءالشعیر طبی به همراه کمی عسل
**طرز تهیه ماءالشعیرطبی:۱۴ لیوان آب+یک لیوان جو را حرارت میدهید تا زمانی که جو بشکفد بلافاصله صاف کنید و در یخچال نگه دارید.
۳-شبی یک لیوان عرق کاسنی با کمی عسل
**بهترین فصل برای صفراوی ها زمستان است.

ادامه دارد...
ا.ابن علی  
۲۲ اسفند ۹۴ ، ۰۷:۰۱ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
گروه خواص داروهای گیاهی

شناخت مزاج ها بر اساس طب سنتی(5)

شناخت مزاج ها بر اساس طب سنتی(5)

7 -  اجابت مزاج
رنگ مدفوع و کیفیت آن از دیگر مواردی است که توسط درمانگران طب سنتی برای تشخیص نوع مزاج استفاده می شود. برای این منظور بررسی کل فضولات بدن شامل ادرار، مدفوع، عرق، مو، ناخن و خون در تشخیص دقیق نوع مزاج و طبع موثر است.
-اگر رنگ مدفوع یا ادرار تیره تر از حد معمول یا بدبوتر از حد نرمال باشد این امر نشان دهنده گرمی مزاج و غلبه صفرا در بدن است.
-بی رنگ بودن فضولات و کم بودن بوی آن از علائم سردی مزاج است.
8 -  میزان سازگاری شما با محیط چگونه است؟
اگر عضوی در برخورد با گرما، سرما، خشکی و رطوبت خیلی سریع آن را بپذیرد این موضوع نشان دهنده غلبه آن مزاج است. به عنوان مثال اگر در معرض گرما قرار بگیرید یا خوراکی با طبع گرم بخورید و زود احساس گرما درشما ایجاد شود این امر نشان دهنده گرمی مزاج شماست.
-گرما
-سرما
-خشکی
-رطوبت
نشانه های دیگری هم وجود دارد که گفتن آن برای عموم مردم کارآیی چندانی ندارد.

پایان   
ا.ابن علی
۱۵ اسفند ۹۴ ، ۰۶:۳۶ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
گروه خواص داروهای گیاهی