چای
گیاهی است که پنج هزار سال قبل توسط چینی ها شناخته شد و فعلا پرمصرف ترین گیاهی
است که بین خانوادهها وجود دارد. از زمانی که چای کشت می شود تا زمانیکه از بین
می رود, هیچ نوع آفتی به آن صدمه نمی زند و سمپاشی هم نمی شود و هیچ جانور
گیاهخواری از برگ سبز آن استفاده نمی کند. تنها مصرف کننده چای در جهان انسان است!
چای بخاطر داشتن نیکوتئین آرام بخش است و مقداری از خستگی را رفع و موجب هضم غذا می
شود زیرا در اثر نوشیدن چای اسید معده زیاد ترشح می شود ولی در عوض موجب بیماریهای
زیادی از جمله کم خونی, ناراحتی های قلبی و کلیوی، ناراحتی های پوستی, آرتروز,
ریزش مو، حساسیت، زودرنجی، یبوست، داغ شدن کف پا و... می شود.
ایرانیان
قبل از اسلام همانند سایر مردم دنیا از نوشیدنیهای متداول آن زمان استفاده می
نمودند.
لیکن
پس از ورود اسلام و به دلیل عدم مشروعیت آن نوشیدنیها؛ نوشیدن قهوه را جایگزین نمودند. به دلیل دوری از مراکز تولید و شرایط نامساعد
حمل و نقل و تجارت آن از یک طرف و نزدیکی تجارت ایران با چین و راههای ارتباطی
مطمئن مثل جاده ابریشم از طرف دیگر، باعث جایگزینی چای به جای قهوه گردید.
بنابراین
بر آن شدیم که مطالبی در رابطه با این مهم برای شما عزیزان گردآوری نمائیم.
مردم
در وعده غذایی صبحانه و نیز در میان وعده ها به دلایلی که به آن اشاره نمودیم ونیز
به جهت فرهنگ شدن این امر؛ چای استفاده میکنند.
در
جلسات روضه سید الشهداء(ع) و نیز در مجالس
مهمانی اقوام و دوستان هم آوردن چای جزء ضروریات عادی
و عرفی محسوب میشود. لیکن متاسفانه باید
بگوییم این چای مرسوم و متعارف جزء تغذیههای مضری است که در سبد غذایی ما قرار
گرفته است.
از
جناب" آیت الله مرعشی نجفی" گفتهشدهاست که ایشان فرمودهاند: در یکی از
تشرفاتی که محضر مبارک حضرت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) داشتم، به حضرت
چای تعارف کردم، اما حضرت از نوشیدن آن امتناع کرده و فرمودند: ما از این فضولات
بدوریم!
اما
مطلبی که ما در صدد آن هستیم مصرف چای سالم و دمنوشهای مفیدو طبیعی است که علاوه
بر حفظ سلامت بدن انسان، به حفظ سنت نوشیدن چای ایرانیان نیز کمک شایانی دارد.
چای
سالم:
چای بِه اولین دمنوشی
که ما به شما خانوادههای عزیز و فرهنگ دوست توصیه میکنیم
اگراین
چای که از بِه تهیه می شود، طبق سه مرحله زیربدست آید نتیجه کار چای خوش
رنگ و خوش عطری خواهد بود:
1
– میوه بِه را بعد ازشستشو بصورت خلال در میآوریم (همانند خلال پسته و بادام) و
یا بصورت درشت رنده می کنیم.
2
– خلال بِه را به مدت 2 -3 روز در ظرف یا پارچه ای تمیز پهن می کنیم تا خشک گردد.
3
– خلال بِه خشک شده را در ماهی تابه با حرارت کم تفت می دهیم تا رنگ آن تیره شود و
به رنگ قهوه ای ِ مایل به سیاه تبدیل گردد. در این مرحله چای بِه آماده دم کردن
است.(چای سیب را نیز می توان به همین رو درست
کرد) نوش جان
۹۳/۱۰/۲۸
۰
۰
مجمع جهانی حضرت علی اصغر(ع) -شهرستان نجف آباد